Pikantní hamburgery
Recept na hamburgery z mletého masa, vajec, kaparů, česneku, cibule, worcesterské omáčky a koření, orestované na oleji nebo opečené na grilu, servírované v bulkách.
Pikantní hamburgery. Doba přípravy 40 minut.
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 500 g | mletého masa hovězího zadního |
| 4 ks | hamburgerové bulky |
| 2 ks | vejce |
| 1 ks | troužek česneku |
| 1 ks | cibule |
| 2 lžíce | kečupu |
| 2 lžíce | oleje |
| 1 lžíce | worcesterské omáčky |
| 1 lžíce | plnotučné hořčice |
| 1 lžíce | kaparů |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. Mleté maso osolíme a opepříme
2. Promícháme ho s jemně nakrájenou cibulí, nadrobno posekanými kapary, vejci rozšlehanými vidličkou a rozetřeným česnekem
3. Nakonec směs dochutíme kečupem nebo hořčicí
4. Ze směsi tvarujeme čtyři ploché masové placičky, na grilováné straně je potřeme olejem a pod grilem je po obou stranách zapečeme, nebo je zprudka orestujeme na pánvičce v troše oleje
5. Horké hamburgery vložíme do rozkrojených bulek a ihned podáváme.
Doporučení:
Hamburgery můžeme doplnit plátky listového salátu a rajčat, plátky tvrdého sýra, hořčicí, majonézou …
