Silvestrovská gulášová polévka
Polévka z hovězího masa, paprik, koření, cibule a dalších ingrediencí.
Doba přípravy 100 minut
Ingredience
| 500 g | hovězího předního masa |
| 250 g | brambor |
| 800 ml | hovězího vývaru |
| 2 lžíce | vepřového sádla |
| 2 lžíce | rajského protlaku |
| 2 lžíce | mleté papriky |
| 2 lžíce | nasekané petrželky |
| 1 lžíce | majoránky |
| 1 lžíce | kmínu |
| 3 ksw | bobkových listů |
| 3 ks | barevných paprik |
| 3 ks | stroužků česneku |
| 2 ks | cibule |
| 1 ks | chilli papričky |
| 1/2 ks | krajíce staršího tvrdšího chleba |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. V kastrolu na rozehřátém sádle osmahneme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule
2. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu k cibuli a ze všech stran orestujeme, přidáme mletou papriku, kmín, protlak, oloupané na drobno nakrájené stroužky česneku, bobkové listy, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přiklopené na mírném ohni dusíme téměř doměkka (asi 60 minut)
3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky i chilli papričku očistíme a nakrájíme na nudličky
4. Chléb nastrouháme a spolu s bramborami, paprikami i chilli papričkou přidáme do polévky a povaříme doměkka (asi 15 minut)
5. Nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku, majoránku a dochutíme solí i pepřem.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
