Tatarák z kapra
Recept na tatarský biftek z kapra pochází od třeboňských rybářů, my jsem ho ještě trochu upravili.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 400 g | filetu z kapra bez kůže |
| 2 ks | cibule |
| 2 ks | žloutky |
| 1 lžíce | plnotučné hořčice |
| 1 lžíce | sladkého kečupu |
| 1 lžička | mleté červené papriky |
| 1 lžička | worcesterské omáčky |
| 1 lžička | mletého kmínu |
| 1 lžička | mletého pepře |
| 1 lžička | soli |
| střik citrónové šťávy | |
| několik kapek Tabasca |
Postup
1. Filety z kapra dvakrát přemeleme na masovém strojku spolu s oloupanou a na půlky překrojenou cibulí
2. Přidáme žloutky, hořčici, omáčky a dochutíme kořením
3. Nakonec tatarák zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a důkladně promícháme.
Doporučení:
Jako klasický tatarský biftek i rybí tatarák podáváme s čerstvě opečenými topinkami a česnekem.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
