Telecí saltimbocca s jarním bramborovým salátem
Plátky z telecí kýty obalené v prosciuttu spolu se šalvějí, zprudka opečené na pánvi podlité suchým bílým vínem, servírované s výtečným jarním bramborovým salátem.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
| Na maso: | |
| 4 ks | plátky z telecí kýty |
| 4 ks | plátky prosciutta |
| 4 ks | lístky čerstvé šalvěje |
| 1 dl | suchého bílého vína |
| olivový olej například Naše bio | |
| máslo | |
| pepř | |
| sůl | |
| Na jarní bramborový salát: | |
| 1 kg | brambor uvařených ve slupce |
| 1 balení | červené řepy vařené (například Chef menu) |
| 2 lžíce | Condimento balsamico bianco Naše bio |
| 2 lžíce | olivového oleje |
| 1 kelímek | bílého jogurtu |
| 1 svazek | jarní cibulky |
| špetka cukru | |
| sůl |
Postup
1. Plátky z telecí kýty jemně naklepeme, na každý položíme plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalíme a zajistíme párátky
2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olivový olej, až směs zpění, vložíme do ní telecí plátky, tak 2 minuty opékáme, pak maso obrátíme, osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem
3. Jakmile bude maso měkké, ihned podáváme s jarním bramborovým salátem.
Příprava jarního bramborového salátu:
1. Vařené brambory na salát oloupeme, nakrájíme na kolečka
2. Přidáme na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku, množství podle chuti
3. Na směs nalijeme olej a ocet, salát osolíme a osladíme
4. Nakonec vše lehce promícháme a polijeme jogurtem.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
