Vařený humr

Základní recept na úpravu humra vařením.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut

Ingredience

 

1 ks humra
1 ks menší cibule
1 dcl octa
1,5 l vody
  několik kuliček pepře
  sůl

 

 

Postup

 

1. Živého humra okartáčujeme ve studené vodě, dáme do vařící vody s přísadou soli, octa, cibule a pepře, chvilku ho přidržíme vařečkou pod vodou a vaříme asi půl hodiny
2. Uvařeného humra podélně rozkrojíme, odstraníme vnitřnosti a maso opatrně vyndáme
3. Klepeta ukroutíme, odstřihneme z nich vrchní skořápku a vyndáme obnažené maso
4. Potom rozsekneme články spojující klepeta s krunýřem a také z nich vyndáme maso
5. Všechno maso nakrájíme na kousky a dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz