Vejce "Mimóza"
Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.
Vajčíkový předkrm s majonézou. Doba přípravy 20 minut.
Ingredience
| Rozpis na 5 porcí: | |
| 5 ks | vajec |
| 1 ks | hlávkového salátu |
| 1 ks | citronu |
| 1 konzerva | míchané zeleniny bez nálevu |
| 1 lžička | hořčice |
| 100 g | loupaných růžových krevet |
| 80 g | neochucené majonézy |
| pepř | |
| sůl |
Postup
Vejce "Mimóza"
Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.
| Rozpis na 5 porcí: | |
| 5 ks | vajec |
| 1 ks | hlávkového salátu |
| 1 ks | citronu |
| 1 konzerva | míchané zeleniny bez nálevu |
| 1 lžička | hořčice |
| 100 g | loupaných růžových krevet |
| 80 g | neochucené majonézy |
| pepř | |
| sůl |
1. Vejce uvaříme na tvrdo, vychladlé oloupeme a podélně přepůlíme, žloutky oddělíme o bílků, nasekáme je nadrobno, bílky dáme stranou
2. Neochucenou majonézu smícháme s hořčicí, okapanou zeleninou a citronovou šťávou z poloviny citronu, dochutíme pepřem a solí
3. Do ochucené majonézy přidáme 3/4 nasekaných žloutků a krevety, směs opatrně promícháme
4. Propláchlé a okapané listy salátu rozložíme na mísu, vaničky z bílků naplníme majonézovou směsí, povrch posypeme zbylými nasekanými žloutky
5. Vejce "Mimóza" ozdobíme dle fantazie a servírujeme vychlazené.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
