Vejce "Mimóza"

Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Vajčíkový předkrm s majonézou. Doba přípravy 20 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 5 porcí:
5 ks vajec
1 ks hlávkového salátu
1 ks citronu
1 konzerva míchané zeleniny bez nálevu
1 lžička hořčice
100 g loupaných růžových krevet
80 g neochucené majonézy
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

Vejce "Mimóza"

20 minut(y)
Náročnost
Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.
  Rozpis na 5 porcí:
5 ks vajec
1 ks hlávkového salátu
1 ks citronu
1 konzerva míchané zeleniny bez nálevu
1 lžička hořčice
100 g loupaných růžových krevet
80 g neochucené majonézy
  pepř
  sůl

1. Vejce uvaříme na tvrdo, vychladlé oloupeme a podélně přepůlíme, žloutky oddělíme o bílků, nasekáme je nadrobno, bílky dáme stranou
2. Neochucenou majonézu smícháme s hořčicí, okapanou zeleninou a citronovou šťávou z poloviny citronu, dochutíme pepřem a solí
3. Do ochucené majonézy přidáme 3/4 nasekaných žloutků a krevety, směs opatrně promícháme
4. Propláchlé a okapané listy salátu rozložíme na mísu, vaničky z bílků naplníme majonézovou směsí, povrch posypeme zbylými nasekanými žloutky
5. Vejce "Mimóza" ozdobíme dle fantazie a servírujeme vychlazené.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení