Vepřový bok grilovaný v exotické salse servírovaný s kokosovou rýží a fazolemi
V kořeněném nálevu povařený vepřový bok, grilovaný, potíraný exotickou marinádou, servírovaný s kokosovou rýží a červenými fazolemi.
Doba přípravy 120 minut
Ingredience
| Suroviny na 4 porce: | |
| 1 kg | vepřového boku vcelku s kůží |
| Várka na uvaření boku: | |
| 4 ks | bobkového listu |
| 4 ks | chilli papričky |
| 3 ks | badyánu |
| 2 ks | skořice |
| 1 ks | citrónové trávy nasekané nahrubo |
| 1 lžička | římského kmínu |
| voda | |
| sůl | |
| Na marinádu: | |
| 2 lžičky | římského mletého kmínu |
| 50 ml | sweet chilli omáčky |
| 2 ks | limetky |
| 1 ks | pomeranče |
| třtinový cukr | |
| olivový olej | |
| sůl | |
| Na kokosovou rýži: | |
| 200 g | rýže arborio |
| 200 g | červených fazolí vařených |
| 200 ml | kokosového krému |
| kuřecí vývar na podlití | |
| čerstvý koriandr | |
| olej |
Postup
1. Vepřový bok naporcujeme na hrubé kostky a společně s kořením uvaříme ve vodě doměkka, ale tak, aby maso drželo pohromadě
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu smícháme
3. Maso přendáme na rozpálený rošt grilu a za občasného potírání marinádou ho grilujeme doměkka
Příprava kokosové rýže
1. Rýži arborio opečeme zvolna na oleji, zalijeme kokosovým krémem a vývarem
2. Za stálého míchání vaříme zvolna na skus, tekutinu doléváme dle potřeby a nezapomeneme ji osolit
3. Na závěr vmícháme fazole a přidáme trhaný koriandr.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
