Višňový džus

Sladký džus z višní a cukru, který je nejlepší naředěný 1:1 se sodou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

2 kg odstopovaných a vypeckovaných zralých višní
400 g cukru
2 l vody
  láhve s uzávěrem o objemu 0,7 l

 

 

Postup

 

1. Omyté, odstopkované a vypeckované višně zasypeme cukrem, dáme na zdroj tepla a podusíme tak dlouho, dokud višně nepustí šťávu a nebudou měkké
2. Přilijeme 2 l vody a vše rozmixujeme
3. Plníme do lahví s uzávěrem a sterilujeme mírně potopené při 100 °C tak 20 minut
4. Džus je poměrně sladký, proto je nejlepší zředěný 1:1 se sodou.

Doporučení:
Pokud džus před rozmixováním zředíme místo 2 l vody 3 l vody, nemusíme ho pak již ředit.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení